OPG Njirić

O nama

Podravska priča, ispričana gastronomskim jezikom!

Naša priča započela je na temeljima dugogodišnjeg obiteljskog naslijeđa i razvijenog osjećaja predanosti prema očuvanju i proizvodnji domaćih, prirodnih proizvoda visoke kvalitete, poštivanjem tradicionalnih recepata i procesa koji se prenose s koljena na koljeno.

Želja je bila nastavak stoljetne obiteljske tradicije proizvodnje domaćih proizvoda provjerene kvalitete za obitelj i prijatelje. Nakon pozitivnih reakcija, nagovora i podrške najbližih, odlučili smo podijeliti našu obiteljsku priču i predstaviti proizvode tržištu.

Naš proizvodni volumen od tada kontinuirano raste, ali i dalje proizvodimo na razini kvalitete kao da je za naše najbliže!
Trenutno tržištu predstavljamo paletu naših najcjenjenijih rakija: Viljamovku i Medovaču te voćni liker Podravku. Uz rakije, u paketnom pakiranju su dostupni i naši domaći džemovi od breskve, maline ili višnje te orasi s medom od cvijeta bagrema lokalnih malih proizvođača. U proizvodnji koristimo isključivo vlastite sirovine i domaće voće uzgojeno na zemlji obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Njirić u Kloštru Podravskom.

OPG Njirić osnovano je i registrirano 2014. godine i podrazumijeva program vinogradarstva i voćarstva:

  • 500 stabala kruške sorte Viljamovke (eng. Williams) na 0,6 hektara zemlje
  • 4000 trsova vinove loze sorti: Graševina, Plemenka bijela, Frankovka crna te Cabernet Sauvignon
  • 120 stabala oraha na 1,4 hektara zemlje
  • U manjim količinama: stabla breskve vinogradarke, šljive i višnje te grmove maline, jagode i ribizla